Logo Ajuntament de L'Hospitalet

Targeta T-16 de transport públic per als menors de 4 a 16 anys

La targeta T-16 és un títol de transport per als nens i nenes de 4 a 16 anys que permet fer gratuïtament un nombre il·limitat de viatges a la xarxa de transport públic del sistema tarifari integrat, dins la mateixa zona tarifària on resideix el menor. 
 
El títol bonificat T-16 ja està disponible en el nou suport tecnològic T-mobilitat, que permet validar sense contacte en tots els mitjans de transport dels 18 municipis de la zona tarifària 1. Aquest nou format de T-mobilitat té un cost de 4'5€.

Pare o mare o persona tutora legal.

  • Tenir una edat compresa entre els 4 anys fins al 31 de desembre de l'any en què compleixen 16 anys.
  • Residir en qualsevol dels municipis que conformen l'àmbit del sistema tarifari integrat.

Seguiu les explicacions que trobareu a la web T-mobilitat o podeu anar directament a la web de T-16.cat

Les famílies que tinguin un fill o filla que compleixi els requisits i que encara no siguin usuàries de la T-16 la poden sol·licitar presencialment, amb cita prèvia, al Centre d’atenció i informació T-mobilitat, o en línia, al web T-16.cat, i te l'enviarem a casa en un màxim de 10 dies hàbils.

La targeta T-16 amb el nou format T-mobilitat té un cost de 4,5€.

La targeta ja no s’haurà de renovar. Si no es perd, la targeta servirà fins al 31 de desembre de l’any en el qual la persona usuària faci 16 anys.
Sense resolució d'òrgan

La targeta T-16 és un títol personalitzat amb el nom i el document d'identitat o llibre de família que s'ha de validar a cada viatge, i només la pot fer servir el menor que sigui titular.

La targeta de la qual poden disposar els i les menors de 16 anys és una targeta independent de la T-mobilitat normal, i està diferenciada amb una sobreimpressió de la nomenclatura ‘T-16’ a la cantonada superior dreta del suport. És una targeta només vàlida per a la T-16, i en la qual no es poden carregar altres títols diferents.

D’altra banda, la T-16 no es pot utilitzar des del mòbil, a diferència d’altres títols de transport. Només es pot disposar d’aquest títol bonificat en la targeta destinada a aquest efecte, que només pot fer servir la persona menor d’edat beneficiària.

En cas de pèrdua de la targeta, s'ha de bloquejar perquè ningú més la pugui utilitzar. Ho podeu fer a través dels canals d'atenció que trobeu al següent enllaç.

La data final de caducitat de la targeta serà el 31 de desembre de l'any en que el nen compleix els 16 anys. 

La targeta T-16 que se sol·licita a través d’Internet i arriba a casa per correu sí que arriba activada  en un màxim de 10 dies hàbils.

Les famílies que ja sou usuàries de la T-16 anireu rebent el nou format de manera progressiva durant tot el 2022. No és necessari que feu cap gestió o tràmit, us l’enviarem a casa en el moment que us pertoqui. Fins aquell moment, heu de seguir utilitzant el sistema magnètic i duent a terme els tràmits a través del 010 o del web de l'AMB.