MÉS INFORMACIÓ
Condicions de prevenció:
En el marc de les mesures de contenció de la transmissió del COVID-19, es recorda als titulars de les activitats alimentàries minoristes de la ciutat que optin per fer repartiment a domicili, la necessitat d’extremar el compliment de les normes generals de seguretat alimentària i tenir en compte les següents recomanacions:
Eviteu la contaminació dels aliments
Tots els aliments, i en especial les fruites i verdures, s’han de lliurar protegits per evitar qualsevol contaminació. Els envasos utilitzats han de ser aptes per a l’ús alimentari.
Garantiu la cadena del fred
Els productes refrigerats i congelats, s’han de repartir en el menor temps possible, i mai superar les dues hores de transport. Els productes congelats s’han de transportar sempre en bosses isotèrmiques.
Garantiu la higiene personal i les bones pràctiques
El personal que efectua el repartiment ha de rentar-se les mans sovint. És molt recomanable facilitar als treballadors un sistema de desinfecció a base d’alcohol per possibilitar la higiene freqüent de mans.
Eviteu la contaminació creuada entre els aliments o els seus envasos i possibles fonts de contaminació com les pròpies mans, objectes personals o altres estris.
S’han de facilitar equips de protecció individuals als treballadors, tot i així, cal tenir en compte que tant els guants com les mascaretes, poden ser un focus de contaminació, ja que amb el seu ús van concentrant secrecions respiratòries i brutícia. Cal tenir especial cura en la seva manipulació i eliminació, així com canviar-los de forma freqüent.
Eviteu el contagi entre repartidors
En el moment de l’entrega al domicili s’ha de respectar la distància entre persones d’entre un i dos metres.
És molt recomanable afavorir el pagament previ de les comandes o al pagament amb targeta, per tal d’evitar l’intercanvi de diners, ja que pot ser un possible focus de contaminació.
Les empreses que efectuen aquesta activitat hauran de garantir que els repartidors, quan esperen les comandes, respectin la distància de seguretat entre un i dos metres.
A la pàgina web de l’Ajuntament (
www.l-h.cat), trobareu informació actualitzada sobre el COVID-19.
A la web de
salut podeu trobar diferents documents d’interès.
En relacionem alguns:
•
Recomanacions per al repartiment a domicili d’aliments per a la prevenció de coronavirus.
•
Recomanacions de neteja i desinfecció d’instal·lacions en empreses alimentàries per a la prevenció de coronavirus
•
Recomanacions per establiments del sector alimentari amb servei directe al públic per a la prevenció de coronavirus
•
Recomanacions d’higiene per a empreses alimentàries per a la prevenció de coronavirus
•
Recull d’altres protocols i recomanacions per a la prevenció de coronavirus (DIBA)
•
Com rentar-se les mans correctament (DIBA)
•
La COVID-19 i la seguretat alimentària: Preguntes i respostes (Comissió Europea)
En cas de dubtes relacionats amb la
Seguretat Alimentària podeu trucar al teléfon que trobareu indicat al final o enviar un correu a
higienealisalut@l-h.cat.
En cas de dubtes relacionats amb la tramitació de la
modificació del títol habilitant podeu enviar un correu a
activitats.tramits@l-h.cat.
Podeu consultar com fer la modificació de l’Impost d’Activitats Econòmiques en aquest enllaç:
https://www.agenciatributaria.gob.es/AEAT.sede/ca_es/procedimientoini/G323.shtml.