Logo Ajuntament de L'Hospitalet

Informació sobre la Zona de Baixes Emissions de les Rondes de Barcelona (ZBE Rondes Barcelona)

La Zona de Baixes Emissions de l’àmbit de les Rondes de Barcelona (ZBE Rondes Barcelona) és un àrea de més de 95 km2 on es restringeix la circulació dels vehicles més contaminants amb l’objectiu de protegir l’atmosfera, la salut de les persones i el medi ambient.

Aquesta àrea engloba tot el terme municipal de Barcelona (excepte la Zona Franca i els barris de Vallvidrera, el Tibidabo i Les Planes), el municipi de L’Hospitalet de Llobregat i part dels municipis de Cornellà de Llobregat, Esplugues de Llobregat i Sant Adrià de Besòs.

La Ronda de Dalt i la Ronda Litoral estan lliures de restriccions de circulació. És a dir, tots els vehicles (inclosos els més contaminants que no els correspon distintiu ambiental de la DGT) poden circular-hi. El que no està permès, pels vehicles més contaminants, és prendre una sortida i moure’s pels carrers de la ciutat inclosos dins la ZBE.

Són aquest tipus de vehicles els que hauran de tramitar una autorització segons el vostre cas.

A partir de l’1 de gener de 2020 les restriccions de circulació són permanents i la ZBE Rondes Barcelona esdevé efectiva de dilluns a divendres laborables, de 7:00 a 20:00 hores

Podeu tenir més informació sobre la ZBE Rondes Barcelona, fer el registre d'autoritzacions o realitzar consultes, queixes i suggeriments visitant la pàgina web www.zbe.barcelona

No podeu fer cap tràmit telefònicament però sí obtenir més informació als telèfons d'atenció 010 i 931 537 010 de Barcelona i 930 333 555 d'AMB Informació.

Les persones propietàries dels vehicles que necessitin l'autorització per a circular per la ZBE Rondes Barcelona podeu dirigir-vos a l'oficina indicada, tot i que es recomana consultar abans la informació de la pàgina web www.zbe.barcelona

També podeu realitzar la petició per correu postal, imprimint i enviant els formularis corresponents que trobareu a la mateixa pàgina web.

Si voleu saber quin distintiu ambiental li correspon al vostre vehícle o si li afecten les restriccions, podeu consultar-ho en el següent enllaç de comprovació de matrícula de la DGT.

Alguns vehicles classificats 'sense distintiu' per la DGT es possible que puguin demostrar que compleixen els requisits ambientals.  Les següents tipologies de vehícles poden consultar en un concessionari de la seva marca si els hi correspon un distintiu ambiental :

• turismes dièsel matriculats als anys 2005 o 2006
• turismes benzina matriculats als 1999 o 2000
• motos matriculades entre 2002 i 2003

Consulteu l'apartat de Preguntes Freqüents de la pàgina de l'AMB.

Respecte als títols de viatge relacionats amb la mobilitat per la ZBE Rondes Barcelona, es poden obtenir la T-aire (https://www.ambmobilitat.cat/Billetes/TipoBillete.aspx -> Menú de títols de viatge) i la T-Verda (https://www.amb.cat/web/amb/seu-electronica -> Tràmits)

A partir del 15 de setembre de 2020, seran sancionats els vehicles més contaminants que circulin dins de l’àmbit de les rondes de Barcelona de dilluns a divendres, de 7 a 20 hores, mesura que afecta tot el terme municipal de L’Hospitalet.

També, s’estableixen diferents moratòries per a autocars, furgonetes i camions d’ús professional, per permetre que les empreses s’adaptin a la nova normativa.

Podeu consultar més informació a www.zbe.barcelona